Tipy na dobrou chuť

tipy-pro-vase-kuchyne
V dnešních tipech zase jednou nakoukneme do lákavého světa jídla. Od polévky, přes mikrozeleninu až k masovým delikatesám – dnes si na chuť přijde opravdu každý.

V dnešním uspěchaném světě často zapomínáme na jeden typ jídla, bez kterého by si naše babičky oběd představit nedokázaly – na polévky. Instagramová celebrita Amber Locke nám představuje svou novou knihu, která se právě na polévky zaměřuje. Třeba tyto moderní krémy a gazpacha předčí dokonce i bramboračku od vaší babičky!

Domácí polévkárna

Autorka: Amber Locke
Přeložila: Stanislava Moravcová ml.

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-7529-341-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Domácí polévkárna vydalo nakladatelství Slovart.

Vraťte polévce čestné místo, které jí právem náleží! Pomůže vám v tom nejnovější skvělá kuchařka od Amber Locke (na Instagramu známé jako @rawveganblonde). Proměňte záplavu zeleniny z chladničky v pestrobarevné a mimořádně chutné polévky. Osvěžující gazpacho skvěle doplní pozdní letní odpoledne, zatímco hladké krémy z kořenové zeleniny jsou ideální pro chladné zimní večery – polévky jsou nejen mimořádně přizpůsobivé, ale také představují snadný, hospodárný a zdravý způsob, jak získat maximum z čerstvých sezonních surovin. Domácí polévkárna přináší recepty na více než 100 výživných a lahodných polévek, posypek, zálivek a obměn. Polévky si můžete užívat skutečně po celý rok!

Ukázka z knihy

 

Další ukázkové recepty naleznete přímo na stránkách Slovartu.

O autorce

Amber Locke (neboli raw vegan blonde) je kuchařka a stylistka jídla, která se proslavila svým profilem na Instagramu (@rawveganblonde), kde má nyní již přes 100 000 followerů. Právě tam sdílí svá aranžmá ze zeleniny a ovoce, která se získala fanoušky po celém světě.

Zdroj: metro.co.uk

————————————————

Že zelenina a ovoce tvoří naprosto nepostradatelnou složku stravy, už dnes víme úplně všichni. Přesto tu jsou určité typy zeleniny, které často zanedbáváme. Angelika Fürstler nám ve své knize představuje různé odrůdy výhonků a mikrozeleniny, jež si můžete vypěstovat i v květináči na parapetu.

Výhonky a mikrozelenina

Autorka: Angelika Fürstler
Přeložila: Magdaléna Pomikálková

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0641-7
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Výhonky a mikrozelenina vydalo nakladatelství Grada.

Pro pěstování výhonků a mikrozeleniny vůbec a jejich používání v kuchyni hovoří řada pozitiv. Obsahují vitamíny, bílkoviny, minerály a spoustu dalších prospěšných látek, které náš organismus velmi ocení, zvláště v zimě. Tak proč se do jejich pěstování sami nepustit, zvláště když je to ekonomicky výhodné?
Poradíme vám, jak na to, abyste už po pár dnech měli po ruce chutný potravinový doplněk, vhodný do salátů, polévek, na sendviče, do müsli nebo do koktejlů. Úvodem jsou představeny všechny rostliny, které lze doma pěstovat třeba na parapetu, autorka dokonce uvádí u každé, za kolik hodin či dní vyklíčí a způsob jejich ošetřování. Jako bonus platí, že veškerá tato mikrozelenina bude bez hnojiv a chemických postřiků…
Podstatnou část knihy pak vyplňují chutné recepty využívající mikrozeleninu, doprovázené krásnými velkými ​fotografiemi, které k vyzkoušení receptů svádějí přímo ďábelsky!

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2018-03-19 v 14.21.51

 

Pokud vás tato kniha zaujala, prolistujte si online ukázku celou.

O autorce

Angelika Fürstler je rakouská spisovatelka zaměřující se na tématiky holistického jídla, fitness, životního stylu. V roce 2013 založila Vegan Super Yacht (Veganská super jachta), celosvětově první kompletně veganský couching ve světě jachet.

Zdroj: angelikafurstler.com

————————————————

V záplavě kuchařek, které se chytají všemožných moderních trendů od zelených smoothies až po veganské raw recepty, jen zřídkakdy narazíme na kuchařku zaměřující se specificky na masové pokrmy. Pokud tedy patříte k milovníkům masa, nenechte si ujít novou knihu anglické specialistiky Mirandy Ballardové, která nás seznamuje se všemožnými Uzeninovými delikatesami.

Uzeninové delikatesy

Autorka: Miranda Ballardová
Přeložil: Ondřej Machálek

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 196×242 mm
ISBN: 978-80-264-1807-8
Doporučená cena: 490 Kč

 

Knihu Uzeninové delikatesy vydalo nakladatelství CPress.

Chorizo, prosciutto, anglická slanina, parmská šunka, pancetta, mortadella… Výběr těch nejlahodnějších uzenin z různých koutů Evropy potěší každého labužníka. A pokud víte, jak na ně, požitek se ještě znásobí. Přečtěte si, jak a s čím luxusní uzeniny kombinovat, jak je podávat i jak z nich vytvořit delikátní pokrmy, kterými jistě uchvátíte všechny své známé. Dopřejte svým chuťovým buňkám hříšné pohlazení a rozehrajte chuťové zážitky, za něž by se nemuseli stydět ani ti nejvyhlášenější kuchaři.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2018-03-19 v 14.24.09

Stáhněte si i mnohem obsáhlejší ukázku, kterou nakladatelství CPress zveřejnilo.

O autorce

Miranda Ballard je britská zakladatelka projektu Muddy Boots. Tato malá firma začala v roce 2008 produkovat kvalitní maso a díky velkému úspěchu byl nedávno otevřen i takzvaný Modern Meat Shop (Obchod moderního masa). V roce 2014 se Miranda účastnila kampaně pro podporu malých a středních podnikatelů.

Zdroj: familybusinessplace.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDomácí polévkárna
Lahodné polévky pro všechny smysly

Locke, Amber

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeVýhonky a mikrozelenina
70 prvotřídních superpotravin z vlastní kuchyňské zahrádky

Fürstler, Angelika

Grada, 2018

zobrazit info o knizeUzeninové delikatesy
Jak připravovat, podávat a vychutnávat si uzeniny

Ballardová, Miranda

CPress, 2018

Napsat komentář