Velká sýrová loupež – tedy, nakládačka!

syr
Pro všechny milovníky dobrého koření, olivového oleje, sýrů, jejich nakládání a zejména následné konzumace je tu kuchařka Velká sýrová nakládačka plná osobitých a nevšedních receptů.

Od té doby, co dvě mladé talentované ženy Iva Bartošová a Kateřina Suchá založily vlastní soutěž o nejlepší nakládaný hermelín, bylo jejich snem všechny recepty sepsat a vydat je knižně. Díky vydavatelství Mladá fronta se tento sen stal skutečností a v květnu 2014 spatřila sýrová kuchařka světlo světa. Každý labužník v ní najde rozličné způsoby nakládání sýrů – od těch typických z českých hospod až k středozemním a exotickým experimentům. Samozřejmě nesmí chybět praktický pracovní postup nejen pro začátečníky, jak se má hermelín správně nakládat, a fotoreportáž z každoroční hermelínové soutěže.

Pamatujete si, kdy jste poprvé ochutnali nakládaný hermelín? A zkusili jste si někdy doma tento gastronomický fenomén českých hospod sami připravit? Pokud vás už nebaví ten klasický s česnekem a cibulí a rádi vyzkoušíte něco nového, pak je tady Velká sýrová nakládačka se spoustou originálních i svérázných receptů. A nebudou chybět ani recepty na jiné sýrové delikatesy. Vše doplní fotoreportáž z každoroční soutěže o nejlepší nakládaný hermelín či praktický pracovní postup, jak se má hermelín správně nakládat. V dobrém sýru najdeš sílu, zvláště pak v nakládaném hermelínu – a tak neváhejte a pusťte se do nakládání!

 

Velká sýrová nakládačka

Autorky: Kateřina Suchá, Iva Bartošová

Vydavatel: Mladá fronta
Počet stran: 128
Vydáno: květen 2014
Vazba : pevná bez přebalu, lesklá
ISBN: 978-80-204-3260-5

Přečtěte si více o knize Velká sýrová nakládačka a prohlédněte si ukázku z knihy.

 

Recept José v lázních

Ingredience:
4 hermelíny
6 sušených rajčat
olej ze sušených rajčat
10 zelených oliv
hrstka bazalky
hrstka petrželky
1 cibule
jarní cibulka
bobkový list
olivový olej
slunečnicový olej

Pracovní postup:
Sušená rajčata, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a česnek vložíme do mísy a rozmixujeme.
Sýry podílně rozřízneme, obě poloviny důkladně potřeme směsí a přiklopíme.
Hermelíny vložíme do sklenice. Jednu čtvrtinu sklenice s hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.
Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku. Spolu s bobkovým listem, zbytkem bazalky a petrželky přidáme do sklenice tak, aby vše bylo zalité olejem.

 

Nakladatelství Mladá fronta

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Zdroj informací a obrázků: kniha.cz, syrovanakladacka.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká sýrová nakládačka

Suchá, Kateřina - Bartošová, Iva

Mladá fronta, 2014

Velká sýrová loupež – tedy, nakládačka! - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. Leni07 napsal:

    Děkuji za výhru. Dnes dorazila v pořádku. :-)

  2. jitvav napsal:

    Dobrý den,
    přihazovala jsem v aukci u knihy Podivná hra. Zřejmě tam úplně nefunguje stanovení maximální ceny. Objevilo se přímo u vyvolávací ceny knihy. Prosím o zrušení mého příhozu. Děkuji Jitka Vávrová

  3. Shakespeare napsal:

    Dobré poledne přeji a moc děkuji za radu. Snad budou vážené
    paní autorky reagovat na můj mail. Na jejich stránkách jsem
    daný údaj nenašel. S pozdravem a přáním pohodového víkendu.

  4. Shakespeare napsal:

    Nenalezen údaj o počtu receptů v této knize. Kde to, prosím,
    možno získat?

Napsat komentář